IZJAVA O KOLAČIĆIMA

Što su kolačići?

Kolačić (cookie – u daljnjem tekstu: „kolačić/i“) predstavlja informaciju koja se pohranjuje na računalo Korisnika od strane internetske stranice koju Korisnik posjećuje. Kolačići obično spremaju postavke Korisnika te postavke za internetsku stranicu, a kao što su preferirani jezik ili adresa. Nakon što Korisnik naknadno opet posjeti istu internetsku stranicu, Internet preglednik povratno odašilje kolačiće koji pripadaju toj internetskoj stranici. Time se omogućava internetskoj stranici da prikaže informacije prilagođene potrebama Korisnika.

Kako bi se osigurao pravilan rad Internet stranice www.siljeg.hr, daljnja unaprjeđenja te poboljšanja iskustva Korisnika u pregledavanju, internetska stranica www.siljeg.hr na računalo Korisnika pohranjuje malenu količinu informacija (kolačiće).

Korištenjem internetskih stranica www.siljeg.hr bez promjene postavki kojima bi se uskratila suglasnost na pohranu kolačića na računalo Korisnika, Korisnik prihvaća korištenje i pohranu kolačića na svoje računalo. Ako Korisnik ne pristane na pohranu kolačića pohranjivanje istih na računalu Korisnika bit će onemogućeno, a Korisnik će i nadalje biti u mogućnosti pregledavati Internet stranicu www.siljeg.hr, s time da mu pojedine mogućnosti internetske stranice neće biti dostupne.

Kako internetska stranica www.siljeg.hr koristi kolačiće?

Internetska stranica www.siljeg.hr može koristiti kolačiće i pohranjivati ih na uređaj Korisnika. Kolačiće koristimo kako bismo znali kada i kako Korisnik koristi web stranicu www.siljeg.hr, a u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva, personalizacije sadržaja i pružanja oglasa relevantnijih Korisniku. Kolačiće koristimo zbog nekoliko svrha. Kako bi omogućili normalno funkcioniranje web stranice www.siljeg.hr, pregled cjelokupnog sadržaja te zadovoljili sve tehničke preduvjete za normalan rad web stranice koristimo kolačiće koje nazivamo “Neophodni kolačići”. Kolačiće koji nisu neophodni, ali uvelike utječu na korisničko iskustvo na www.siljeg.hr nazivamo “Statistički kolačići”. Oni nam omogućuju praćenje i analizu informacija na internetskoj stranici, kako bismo saznali na koji način se internetska stranica koristi ili koliko su naše marketinške aktivnosti efikasne. Naposlijetku, za personalizaciju sadržaja i pružanja relevantnijih oglasa u skladu s interesima Korisnika, koristimo i “Marketinške kolačiće”, koji prate na koji način Korisnik koristi internetsku stranicu.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići su nužni za normalan prikaz i rad internetske stranice www.siljeg.hr. Oni omogućuju da se internetska stranica, njen sadržaj i sve funkcionalnosti u cijelosti prikažu Korisniku. S obzirom da su ovi Kolačići nužni za funkcioniranje web stranice, oni se ne mogu isključiti na samoj internetskoj stranici, ali ih Korisnik može obrisati ili blokirati u postavkama svog web preglednika.

Statistički kolačići

Web stranica www.siljeg.hr koristi Statističke kolačiće kako bi pratila cjelokupan promet te analizirala kako Korisnici koriste web stranicu. Primjerice, prikupljamo i analiziramo informacije o posjetama web stranici, ispunjenim obrascima, vremenu provedenom na pojedinim podstranicama www.siljeg.hr, korištenim uređajima i internetskim preglednicima, geografskim lokacijama, načinu korištenja i ponašanju Korisnika na web stranici. Također, Statistički kolačići koriste se i za analizu efikasnosti marketinških aktivnosti. Informacije prikupljene na temelju ovih kolačića pomažu nam u optimizaciji internetske stranice s ciljem poboljšanju iskustva Korisnika.

Mogu li se kolačići isključiti?

Upravljanje ili isključivanje kolačića moguće je u Postavkama kolačića, a odnosi se na Statističke kolačiće, dok se Neophodnim kolačićima upravlja kroz postavke internetskog preglednika kojeg Korisnik koristi.

Isključivanjem ili blokiranjem spremanja kolačića Korisnik i dalje može pregledavati i koristiti web stranicu www.siljeg.hr, no postoji vjerojatnost da određene mogućnosti ili funkcionalnosti internetske stranice neće biti dostupne.

Koje podatke www.siljeg.hr prikuplja kroz kolačiće?

U svrhu pohranjivanja i korištenja kolačića www.siljeg.hr prikuplja i obrađuje sljedeće podatke Korisnika: podatak o IP adresi, podatke o korištenju internetske stranice te podatke o ponašanju i navikama Korisnika.

Gdje saznati više informacija o kolačićima?

Ako imate dodatnih pitanja o kolačićima ili kako kolačiće prikuplja i koristi internetska stranica www.siljeg.hr, molimo obratite se na e-mail poliklinika.siljeg@gmail.com.

Designed by Cludi. All rights reserved.